اصول آرشه کشی و صداسازی ویولن

مدت زمان مطالعه :5 دقیقه
سطح: مبتدی| متوسطه

باسلام به شما هنرجوی عزیز
مطلب پیش رو یک شفاف سازی مهم برای هر هنرجویی در پی داره که یا در ابتدای مسیر هست و یا حتی به نواختن ملودی های مختلف رسیده و میخواد به سطحی بالاتر بره، توجه داشته باشید که نکاتی که راجع به اصول آرشه کشی ویولن میگیم کرد ابدی هستند و یادگیری و رعایت اونها همواره در نوازندگی شما حیاتی و راهبردی هستن پس تا انتهای این مطلب با من باشید.

اصول صدا سازی در ویولن

صداسازی در ساز ویولن مثل هر ساز دیگه ای اصولی تعریف شده داره تا از ایجاد صدا به صدای شفاف، سالم و ایده آل برسیم.

در ساز ویولن کمی بیش از سازهای دیگه حساسیت از حیث تولید و حفظ صدای ایده آل (مخصوصاً برای حالت هایی که نت یا نت هایی با امتداد زمانی طولانی تری رو باید اجرا کنیم ) وجود داره.

به این دلیل که برای ایجاد صدا از آرشه استفاده میکنیم؛ برای کنترل وزن آرشه، برای نحوه ارتباط آرشه با سیم، برای میزان فشار، برای کنترل و مدیریت سرعت آرشه کشی و برای استفاده از تمام طول آرشه پیش نیاز هایی وجود داره و اگر به عنوان مثال با سازی مثل گیتار، پیانو یا سنتور مقایسه کنیم به سادگی متوجه میشیم که جزئیات ایجاد صدای ایده آل در سازهای نام برده کمتر هست و البته که این سازها هم برای صداسازی اصولی تعریف شده دارن!

ویولن

پیش نیاز صدا سازی و آرشه کشی اصولی در ویولن

هرگز هیچ نوازنده ویولن بدون درست گرفتن و نگه داشتن آرشه در دست این امکان رو نخواهد داشت که حالت های نام برده شده در بالا رو رعایت و کنترل کنه و این همون پیش نیاز اصلی و حیاتی برای تمام هنرجویان و نوازندگان این ساز هستش.

رابطه ای مستقیم هست بین درست گرفتن آرشه در دست و کنترل کیفیت صدای خروجی از ساز ویولن!

این مبحث بسیار مهم گاهی نادیده گرفته شده و سطحی ازش عبور میشه اما باید بدونید برای یک آرشه کشی کاملاً ساده و ایجاد صدایی یک نواخت نیاز به استفاده از قسمت های مختلف دست هست که تا زمانیکه استایل صحیح درباره گرفتن آرشه نداشته باشیم نمیتونیم از قسمت های مختلف دست حتی برای یک آرشه ساده به طور مثال از پاشنه تا نوک استفاده کنیم و تفاوت صداسازی در این ساز و باقی سازها از اینجا شروع میشه!

violin

بدون رعایت اصول هم میتوان نواخت!

در صورتیکه مشاهده گر خوبی باشید متوجه خواهید شد که خود شما و خیلی دیگر از افراد بدون داشتن استایل صحیح در گرفتن آرشه در حال نواختن ملودی ها هستند اما بحث ما بر نواختن ملودی متمرکز نیست بلکه قصد داریم تا بیشترین کنترل از حیث صدای ایده آل، کنترل نوآنس و شدت ها و رسیدن به تکنیک های آرشه کشی رو در تمامی نواخته های خودمون بدست بیاریم!

اصول آرشه کشی

تغییر رفتار پیوسته در طول آرشه کشی

یک نوازنده در سطح پیشرفته به سادگی و ناخودآگاه با تمرینات عالی که داشته به شما نشون خواهد داد و میتونه توضیح بده که اگر یک آرشه رفت و برگشتی از پاشنه تا نوک و برعکس بکشه، چطور وقتی کار رو بر روی یک سیم از پاشنه رو شروع میکنه از نظر نگه داشتن، حالت انگشت ها، تغییر حالت مچ و… رفتار خودش رو تغییر میده تا صدای خروجی ثابت باقی بمونه اونم درحالیکه ما در ساختار آرشه توزیع نابرابر وزن رو داریم (پاشنه سنگین تر از نوک آرشه هستش) و همونطور که در بالا گفتم باید برای تغییر پیوسته رفتار با تغییر حالت و استفاده از قسمت های مختلف دست راحت باشیم که از درست گرفتن آرشه در دست شروع میشه.

اگر در طول آرشه کشی هوشیارانه و با علم کافی رفتار ما تغییر نکنه همواره دچار ایجاد صداهای معیوب و اضافی و کنترل نشده خواهیم بود.

یک پیشنهاد عالی برای شما هنرجوی عزیز

در صورتیکه احساس میکنید سطح صدا سازی شما با صدای ایده آل مد نظرتون تفاوت زیادی داره و همینطور اگر در طول نواختن دچار خستگی های مختلف در دست راست خودتون میشید و یا کنترلی برای تعویض سیم و ایجاد صدای سالم ندارید.

 اگر در طول نواختن صداهای اضافه تر از برخورد آرشه با سیم های مجاور و یا صداهای معیوب و زننده ایجاد میکنید و تعریفی از دلیل اتفاق افتادن این حالت ها ندارید. باید براتون بگم که امکان تهیه آموزش اصول آرشه کشی و اصول استایل نوازندگی  فراهم شده و میتونید این بخش 8 جلسه ای رو که تماماً به مباحث استایل و صدا سازی و نیازهای تمامی هنرجویان و نکات ضروری که در بالا توضیح دادم پرداختیم رو تهیه کرده و برای تمامی مدت زمان نواختن خودتون تا همیشه اصول کامل برای تولید و حفظ صدای ایده آل رو درک کنید.

موفق باشید”

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
به بالا بروید