تاثیر تکنیک های ویولن بر ایرانی نوازی

مدت زمان مطالعه :5 دقیقه
سطح: مبتدی| عمومی

سلام به شما هنرآموز گرامی
این مطلب آموزشی قصد کنار زدن یک نگرش محدود از ذهن شما درباره تکنیک های ویولن ایرانی رو داره تا که بدونید هر چقدر در یادگیری اصول نواختن و تکنیک های هر دو دست در ویولن پیش برید به همون میزان حتی برای نواختن آثار ایرانی و پاپ هم اجرا و بیانی گیرا تر خواهید داشت و به عبارت دیگر نوازندگی شیرین تری خواهید داشت؛ تا انتها با من باشید.

نگرش محدود درباره تکنیک های ویولن

همونطور که شاید خیلی از شما عزیزان در طی روند آموزشتون تجربه کردید و یا شاید برای شما سوال بوده و از مربی یا دوستان نوازنده خودتون پرسیدید و جوابی اشتباه گرفتید که آیا تکنیک های آرشه یا دست چپ برای نواختن موسیقی کلاسیک یا به اصطلاح دیگه برای سبک کلاسیک ویولن ضروری هستن و استفاده میشن اما واقعیت این نیست و این یک اشتباه بزرگ و سد راه خیلی از هنرجویان برای پیشروی واقعی در این راه هستش!

تکنیک های نوازندگی ویلن

یادگیری تکنیک های ویولن برای همه ضروری هستن

این یک حقیقت هستش!

همه ما باید بدونیم اگر واقعا میخوایم مشرف باشیم یادگیری هر کدوم از تکنیک ها در هر دو دست برای ما هم ضروری هستن از حیث این که راه رو برای تسلط بر دیگر قسمت ها باز میکنن و هم اینکه ضروری هستن چون هر کدوم از ما عاشق اثر گذاری بر روی مخاطب خودمون هستیم.
 دوست داریم نوازنده ای خاص باشیم که بیان گرم و اجرایی پر تکنیک داشته باشیم به شکلی که نه تنها صدایی خوب به گوش مخاطب برسونیم بلکه از حیث ظاهر نوازندگیمون هم خوش ظاهر باشیم و این میسر نیست جز زمانی که به همه قسمت های ویولن رسیدگی کنیم و سعی در مسلط شدن به هر تکنیک و حالتی بشیم!

نوازندگان علاقمند به ایرانی یا پاپ نواختن

عده ای از علاقمندان این ساز همواره علاقمند به نواختن قطعه های شرقی و فولکلور هستن و اتفاقاً نادیده گرفتن تکنیک های هر دو دست در آموزش این ساز بیشتر برای این دسته از هنرجو اتفاق میفته؛

 اما واقعیت اینه که اگر یک نوازنده بر تکنیک های آرشه مثل اسپیکاتو و باقی تکنیکهای آرشه و همینطور حالات و تکنیک های دست چپ مشرف باشه بی شک از طریق استفاده بداهه این حالت ها در نواخته های خودش بیانی شیوا تر خواهد داشت.

از طرفی این تسلط در داشتن و اجرای تکنیک ها باعث میشه تا که اون نوازنده جدا از خوش استایل ساز زدن امکان نواختن آثار سخت تر و جذاب تری رو هم داشته باشه که این موضوع برای هر هنرمندی خواستنی و جذاب هستش.

تکنیک های نوازندگی ویلن

تکنیک ها و آهنگ های پاپ

مکررا پیش اومده که افرادی از من راهنمایی خواستن که من فقط میخوام برای دل خودم ساز بزنم و خیلی نمیخوام حرفه ای بشم اما نکته ای که براشون توضیح میدم این هست که شما اگر در پی نواختن تعدادی ملودی هم باشید باز باید اصول این ساز رو یاد بگیرید و به تکنیک ها ورود کنید.

 در غیر اینصورت اگر ملودی بزنید هم راضی کننده نخواهد بود برای شما؛ به این دلیل که اگر جایی صدای ویولن رو شنیدید و باعث علاقمندی شما شده به دلیل پختگی اون نواخته ها از حیث ظرافت ها و زیبایی بوده.

شما بدون این جزئیات باز هم اگر به نواختن تعداد زیادی ملودی برسید راضی نخواهید شد چون درخواست شما واقعا اینه که دوست دارید اگر برای دل خودتون ساز میزنید هم جذاب باشه و این فقط با یادگیری تمام اصول و جزئیات به دست میاد و بس.

تکنیک ویولن

امکان رنگ آمیزی قطعه های موسیقی

هر نوازنده ای باید این شاخص و مبنا رو در ذهن داشته باشه که اگر در مباحث ریتم، شناخت نت های ریز و تزئینات و همینطور تکنیک های هر دو دست به تسلط رسیده.

باید بتونه یک قطعه یا چند جمله ساده رو به تدریج به شکل های مختلفی بنوازه که از حالت کاملاً ساده بتونه اون رو به پر تکنیک ترین حالت تبدیل کنه؛

 به عبارت بهتر طبق مثال هایی که در ویدئو دیدید هر سه جمله ای که از سه آهنگ معروف شنیدید رو میشه بدون دوبل نت ها و تکنیک های ارتجاعی آرشه یا بدون تحریرها و… نواخت
 و من به عنوان نوازنده باید قادر باشم تا همون جمله ای که کاملاً ساده هست رو هم با تمام این حالات و تکنیک هایی که زیبایی بخش هستند اجرا کنم و برعکس.

یک اشتباه بزرگ در نوازندگی ویولن

بعضی از نوازندگانی هم که به شناخت این تکنیک ها میرسن از طرف دیگه ای دچار انحراف میشن و اون استفاده گاه و بی گاه از انواع تکنیک ها و تحریرها و… هست که این هم میتونه حتی برای مخاطبان معمولی و غیر موزیسین زننده باشه.

 و مخاطبان موزیسین که خیلی زود فقر شنیداری این نوازنده رو درک خواهند کرد و باید دقت داشته باشیم که  با شنیدن موسیقی های زیاد (موسیقی ساز محور و در سبک های مختلف و…) به حافظه شنیداری و شناخت تعادلی خوب در اجرای بدیع برسیم که همه چیز به اندازه و شیرین باشه و نه اینکه صرفاً سعی در به رخ کشیدن تکنیک ها خالی از احساس باشیم.

برای نوازندگی جذاب و زیباتر چکار کنیم؟

هنرآموز عزیز همواره به دنبال تحقیق و تمرین در دو بخش اصلی باش؛

  1.  بحث کارهای فیزیکی و درس گرفتن راجع به تمام حالت ها و تکنیک ها نوازندگی ویولن و نهادینه کردن با تمرینات مناسب.
  2. بحث تغذیه گوش و حافظه شنیداری خود با موسیقی بی کلام ویولن خوب گوش دادن.

هر موزیسین موفقی باید در ابتدای شنونده ای عالی باشه و به اصطلاح دیگه موسیقی عالی رو زیاد گوش داده باشه.

موفق باشید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
به بالا بروید