کوک کردن ویولن و اهمیت یادگیری اون

مدت زمان مطالعه :3 دقیقه
سطح: مبتدی
کوک کردن ویولن

کوک کردن ویولن و اهمیت یادگیری اون

بچه ها سلام،توی این نوشته قصد دارم نظرتونو عوض کنم راجع به موضوعی که اگر تا به امروز آموزش ندیدید و یا براش تنبل بودید پس دیگه آماده بشید واسه یاد گرفتنش!

اون موضوع کوک کردن ویولن هست؛ یعنی تنظیم سازتون و آماده کردنش برای نواختن!

در یک توضیح ساده و کوتاه،کوک کردن به معنای سفت کردن سیم های ساز در حدی استاندارد سازی شده و از پیش تعیین شده با دستگاه تیونر و یا تطبیق با صداهای دیاپازون هستش.

چرا باید کوک کردن ویولن رو یاد بگیرم و خودم سازمو کوک کنم؟

اصلا مهم نیست؛حتی اگر یک ماه هستش که نواختن ویولن رو شروع کردید شما به دلایلی که میگم باید سعی کنید در اولین فرصت کوک کردن رو یاد بگیرید…

اما قبلش راجع به باوری صحبت کنیم که در نوآموزان این ساز وجود داره و نه در افرادی در سطوح پیشرفته و بالاتر چرا که اونها درک کردن موضوعی که میخوام راجع بهش صحبت کنم رو…

یک باور اشتباه:

اون باور اینه که افراد تصور میکنن اگر یک بار ساز رو کوک کردیم دیگه تا مدت ها نیاز به تنظیم و کوک مجدد نیست اگر که مشکلی پیش نیاد و اتفاقی نیفته و باید بگم که این یک تفکر و ذهنیت نادرست و غیر واقعیه!!!

اما بیاید کمی راجع بهش صحبت کنیم و کمی راجع به سیم ها بهتون بگم!

دوستان سیم هایی که روی ساز شما هستن( به جز سیم می )همگی سیم پیچ هایی هستن.

در مغز و هسته اونها از جنس نایلون،روده،انواع فلزات و چیزهای دیگه کار شده.

نکته مهم اینه که حتی اگر کاملاً از فولاد هم کار شده و ساخته شده باشن باز هم این ماده و این سیم ها از قوانین مواد تبعیت میکنن که انقباض و انبساط هست و از حالت های مختلف دمایی تاثیر میگیرن.

از طرف دیگه شما روی سازتون سیم هارو به صورت شدیدی تحت کشش قرار میدین در حالت کوک!

مثل هرچیز دیگه ای اونها در برابر کشش مقاومت خاص خودشونو دارن و تمایل به برگشت به حالت اولیه دارن؛پس در این صورت طبیعتاً همیشه تمایل به خارج شدن از حالت کوک یا کشش دارن و شما باید بدونید کوک کردن و بررسی اون یک کار همیشگیه و تازه تحت شرایط خاصی خیلی بیشتر هم باید کوک سازتون رو بررسی کنید!

به این چهار دلیل تشویقتون میکنم که توی اولین فرصت دنبال یادگیری کوک ویولن باشید:

اول اینکه مرغوبیت ساز یا نامرغوب بودنش توجیهی بر این نیست که کمتر یا خیلی دیر به دیر کوک رو بررسی کنید و یا هرچیز دیگه ای!

  • چه بخوای یا نخواید و چه بهترین ساز دنیا دستتون باشه یا ضعیف ترین ساز ممکن و همینطور از بهترین یا ضعیف ترین سیم های ممکن روی سازتون استفاده کنید بازم فرقی نمیکنه و همواره و مرتب باید به دلایلی که راجع به سیم ها صحبتش رو کردیم کوک و تنظیم ساز رو بررسی کنید.

 

  • دومی اینکه از حالت وابستگی به مربی و استادتون و هر کس دیگه ای خارج میشید و ما اینطور هستیم که هرکاری رو مدام انجام بدیم هربار  برامون راحت تر میشه و توش مهارت بیشتری به دست میاریم؛پس رفته رفته و به مرور بدون هیچ سختی کوک سازمونو انجام میدیم.
  • سوم اینکه گوشی های کوک که راجع بهشون در پست بعدی صحبت خواهیم کرد فقط با اصطکاک کار میکنن و اونها هم به گرما و سرما و ضربه حساس هستن به طور مثال شاید اصلاً مسیری رو طی کنید تا استادتون یا هر شخص دیگه ای سازتون رو کوک کنه اما توی مسیر برگشت به دلیل یک اختلاف دما یا ضربه کوک ساز برگرده و این گوشی ها خالی کنن و بلد نبودن و راحت نبودن با کوک ساز میتونه به لحاظ ذهنی واقعاً اذیت کننده بشه براتون.
  • چهارم و آخرین دلیل اینه که روی گوش هاتون به تدریج اثر بهتر و بیشتری میذاره تمرین کردن با ساز کوک و دقیق و از جاییکه گفتیم بهترین سیم ها و سازها هم بعد از چند روز که از کوک میگذره دچار تغییرات میشن اگر راجع به کوک تنبل باشید و یا بلد نباشید دارید گوش هاتونو از مسیر درست منحرف میکنید.

پس به این دلایل محکم ازتون دعوت میکنم تا که توی اولین فرصت کوک کردن سازتونو یاد بگیرید.

موفق باشید!
 

در تک جلسه ی آموزش کوک ساز حسابی و مفصل تمام جزییات و اصطلاحات رو توضیح دادم براتون و حتماً بعد از مطالعه ی این مطلب و روشن شدن اهمیت یادگیری کوک ساز براتون در صورتیکه هنوز کوک کردن ویولن رو بلد نیستید ازش استفاده کنید تا که واسه همیشه خیالتون از بابتش راحت باشه!

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
به بالا بروید