راهنمای خرید ویولن برای شروع نوازندگی

مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه
سطح: مبتدی| عمومی

راهنمای خرید ویولن برای شروع نوازندگی

بهترین ویولن برای شروع نوازندگی کدامند؟ ویژگی یک ساز استاندارد چیست؟
 برند های معتبر تولید کننده ساز کدامند؟ پاسخ به همه این سوالات و امکان دریافت مشاوره و رایگان و کمک گرفتن از استاد برای خرید و تست  سازتان در این پست.
در ابتدا این رو باید بگم که ویولن مثل هر وسیله ی دیگه ای اینکه در چه محدوده قیمتی باشه نشون دهنده سطح کیفی اون ساز هستش و قطعاً تفاوت هایی در الگوهای ساخت،متریال ساخت و اینکه مثل هر وسیله دیگه ای آیا مارک یا برند باشه یا نه کاملاً دخیل هستش!
در حال حاضر ضعیف ترین سازها که حداقل استانداردها رو برای شروع داشته باشن قیمتی کمتر از پنج میلیون تومان در بازار ندارن…
این نکته مهمی هستش که اگر ویولن ارزون قیمت باشه هم باید استاندارد هایی که در ادامه توضیح میدم رو داشته باشه تا برای شروع ازش استفاده کنیم.
یکی از بزرگترین مشکلاتی که وجود داره این هست که یک عده فکر میکنن اگر سازی ارزون هست دلیلی بر معیوب بودنش هست که اصلاً این چنین نیستش، قیمتی بودن یک ساز فقط به دلایلی که در ابتدا گفتم مربوط میشه؛ شرکت و شخص سازنده، متریال استفاده شده و جزئیاتی این چنینی!!!

فهرست مطالب

مشاوره خرید ویولن

برند های معتبر تولید کننده ویولن

اولین قدم تعیین بودجه هستش و براساس حداقل مبلغ که در ابتدای این مقاله براتون گفتم(پنج میلیون تومان)باید در نظر بگیرید و نکته مهم اینه بدونید برندهای عالی و معروف هم سازهای ارزان قیمت دارن که میتونید تهیه کنید،به طور مثال برند هایی مثل:

  •  تی اف (tf)
  • رناتو (renato)
  • هافنر (hofner)
  • فونیکس (phoenix)
    و…
    میخوام بدونید با مبلغ حداقل پنج میلیون هم میتونید برند شناخته شده ای تهیه کنید که حتماً برندهای معتبر وبسایت و صفحاتی در فضای مجازی دارند و اجازه ندید تا فروشنده ای سازی که موجود در گالری دارند رو بهتون پیشنهاد یا اصرار کنه و شما این اجازه رو دارید تا اگر سازی رو بهتون پیشنهاد دادن سایتی معتبر رو هم که متعلق به فرد یا شرکت سازنده اون سایت باشه بهتون معرفی کنن و اگر چنین نبود  پذیرفته نیست و اون ساز رو خریداری نکنید.
    قدم دوم پس از پیدا کردن فروشگاه های معتبر و نمایندگی های رسمی فروش(که تعدادشون بسیار کم هست)و مراجعه به این گالری ها شما باید بتونید یک ساز استاندارد رو خودتون بررسی کنید که کار سختی نیست و البته راحت هم نیست اما با داشتن معلومات از پسش برمیاید.

راهنما خرید ویولن و استاندارد های اجزای ساز

ویولن از 58 قطعه ساخته که در قسمت هایی از ساختار این ساز ایرادات و حالت هایی بوجود میاید که ساز رو از حالت استاندارد خارج میکنه، این قسمت هارو برحسب اهمیت شون به دو بخش تقسیم میکنیم:

اجزای اصلی ویولن برای بررسی

  1. صفحه انگشت گذاری(گریف): صفحه انگشت گذاری یا گریف ساز باید از حیث صاف بودن و موج نداشتن به خصوص در انتهای اون(قسمتی که تا روی ساز کشیده شده) بررسی بشه تا کاملاًصاف و بدون موج باشه.گریف یا صفحه انگشت گذاری ویولن
  2. دسته ساز: دسته ساز بخش و قسمت زیرین گریف هست که انگشت شست نوازنده روی اون قرار میگیره و این قسمت باید کاملاً به صفحه انگشت گذاری چسبیده باشه و جدا نباشه و همینطور از حیث چسبیدن به بدنه ساز هم باید بررسی بشه تا اطراف اون ترک برنداشته باشه و کاملاً تمیز و یک دست متصل باشه.

  3. زوار دور تا دور ساز: صفحه رویی و زیرین ساز ویولن به وسیله زوار و قطعه ای که دور تا دور بدنه رو پوشش میده به هم متصل میشه و از حیث باز نبودن لبه ساز دور تا دور اون باید چک بشه چرا که درواقع بدنه و جعبه ویولن سه قسمت اصلی داره:صفحه رویی،صفحه زیرین و زوار دور تا دور و وظیفه این زوار اتصال کامل این دو صفحه برای بوجود اومدن جعبه رزونانسی هستش.
    راهنمای خرید بهترین ویولن
  4. صفحه رویی و زیرین ساز: ترک نداشتن و سالم بودن صفحه رویی و زیرین ساز هم بسیار مهم هست و باید به دقت بررسی کنید تا ترک های حتی ظریف هم روی سطح چوب نباشن چون به مرور اون ترک ها بزرگتر خواهند شد.
اجزای با اهمیت کمی کمتر ویولن

بعد از بررسی چهار قسمت اصلی باید به بررسی چهار قسمت بعدی برسیم که اولی جعبه کوک و گوشی ها هستن:
گوشی های کوک ساز باید تا حد امکان تنظیم شده باشن تا راحت بشه اونها رو چرخوند و برای کوک استفاده کرد چرا که بعضی از سازها گوشی های کوک بسیار سفتی دارند که هر هنرجویی رو برای کوک ساز اذیت میکنن.
بعد از گوشی های کوک به سیم ساز میرسیم و مهم هست تا بدونید که سیم هایی که در زمان خرید روی سازتون هست سیم هایی بی کیفیت هستن به نام سیم تست تا که فقط برای تست صدا باشن و بشه از ساز صدا خارج کرد.
اما بررسی کنید تا همین سیم ها هم تا حد امکان روکش باز نکرده باشن و زخمی نشده باشن چون تا مدتی میتونید بدون تعویض سیم از همین سیم ها استفاده کنید.
خرک ساز قسمت بعدی هست که باید ازشون بخواید نسبت به گریف بررسی و تنظیم بشه و همینطور نسبت به حفره های f شکل ویولن هم تنظیم شده باشه.
و در نهایت بررسی کنید تا از سیم گیر و زیر چانه ای پلاستیکی به جای چوب آبنوس استفاده نشده باشه چون زیر چانه ای از جنس چوب باید باشه تا دچار حساسیت پوستی نشید و سیم گیر پلاستیکی هم باید چوبی باشه چون احتمال شکستن سیم گیر و پین سیم گیر وقتی پلاستیکی باشن وجود داره.

اهمیت آرشه استاندارد

توجه داشته باشید که در زمان خرید و انتخاب ساز از آرشه غفلت نکنید که اهمیتی برابر با خود ساز داره!!!

  • آرشه از حیث صاف بودن و موج نداشتن وقتی در حالت روبرو گرفته و نگاه میکنید
  • تراکم موها(کم مو نبودن)
  • سبک بودن
  • سالم بودن پیچ تنظیم
  • کهنه نبودن موها

باید بررسی بشه که در مطلب و مقاله ای دیگر به تفصیل راجع بهش صحبت میکنیم.

نکات مهم در خرید ویولن

همواره نکته ای رو به تمامی عزیزانی که قصد شروع مسیر زیبای نوازندگی ویولن رو دارن یاد آوری میکنم که در ابتدا به دنبال مسیر آموزشی درست و استاد خوب باشند
و بعد با مشورت، راهنمایی و نظارت استاد خود ساز تهیه کنن تا انتخابی مطمئن داشته باشن این مسیر خیلی عالی و مطمئن تر هست نسبت به اینکه ابتدا ساز تهیه کرده و بعد به دنبال مربی و مسیر آموزشی باشید!
یکی دیگر از نکات مهم در خرید ساز این هست تا از فروشنده و گالری بخواهید تا در فاکتور خرید شما ذکر بشه که این ساز به شرط تضمین استاد فروخته می شود  این کمک میکنه تا اگر در قسمتی از بررسی استانداردها به مشکل برخوردید یا دچار اشتباه شدید تا زمان بررسی اون ساز توسط استاد و تایید ایشون امکان تعویض ساز وجود داشته باشه.

تحقیق وسواس گونه برای خرید ساز

نکته ای بسیار مهم که همواره در افراد مختلف دیده میشه این هست که مبحث و مقوله خرید ساز رو به قدری برجسته میکنن که گاه چندین هفته یا ماه زمان صرف تحقیقات و پرس و جو کردن میگذره در حالیکه اگر این مدت صرف آموزش دیدن و تمرین میشد رشد سریعتر و نتایج خوبی دیده بودیم که مارو برای ادامه مسیر دلگرم تر کنه؛ پس درسته که انتخاب و خرید ساز موضوع مهمی هستش اما نباید دچار وسواس در انتخاب بشید تا هم زمان رو از دست ندید و هم از انرژی خودتون در نقطه نادرستی استفاده نکنید و هم اینکه بدونید سازی که برای شروع انتخاب میکنید ساز ابدی شما نیست و قرار نیست تا آحر عمر نوازندگی خودتون ازش استفاده کنید، خیلی سریع سازی استاندارد انتخاب کرده و مسیر آموزش رو شروع کنید تا که از زمان انرژی خودتون به بهترین شکل اسنفاده کنید.

کلام آخر با تمامی نوآموزان

اگر توان مالی خوبی دارید ساز گران قیمت خریداری کنید که این یک سرمایه گذاری عالی هستش چه به لحاظ مادی و چه برای رشد نوازندگیتون؛
 اما اگر مثل زمان شروع آموزش خود بنده وضعیت مالی خوبی ندارید از شروع با ضعیف ترین ساز موجود در بازار نترسید چون با اشتیاق شما و پیشرفت در این مسیر در طول مسیر خودتون بارها ساز عوض خواهید کرد و هر بار به سازی جدید و با کیفیت تر میرسید، پس به هیچ عنوان اجازه ندید تا خرید و تهیه ساز تبدیل به یک معظل بشه و حتی یک روز یا یک هفته تاخیر در شروع آموزشتون ایجاد کنه.
در نظر داشته باشید نوازندگی مثل رانندگی نیست که ماشین رو به دیوار بزنید و تصادف کنید تا دستتون راه بیفته، هرچی از ابتدای کار صدای بهتری بشنوید گوش هاتون دقیق تر و ذوقتون بیشتر خواهد شد، یک ساز بی کیفیت که سیم بی کیفیتی داشته باشه و همینطور تنظیم و ریگلاژ نباشه هرگز با یک ساز استاندارد در صدادهی برابر نیستن حتی اگر هر دو به یک قیمت باشن و بازم میگم منظورم از ساز استاندارد قیمتی بودن اون نیست.

 

مشاوره خرید ساز

مشاوره و خرید ساز در وبسایت رامین ویولن

در صورتیکه قصد تهیه و خرید ساز و شروع آموزش ویولن را دارید میتوانید از فرم مشاوره و راهنمایی مستقیم در پایین صفحه استفاه نمایید تا پس از مشاوره مستقیم با استاد بهترین انتخاب با نظارت مستقیم و بررسی استاد رامین خانی نسبت به بودجه مدنظر شما از معروف ترین و شناخته شده ترین گالری های تهران خریداری شده و در هر نقطه ای از کشور که باشید برای شما ارسال شده و تحویلتان گردد.

برای درخواست مشاوره خرید ویولن از طریق فرم زیر اقدام کنید

2 در مورد “راهنمای خرید ویولن برای شروع نوازندگی”

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
به بالا بروید