آموزش سلفژ به معنای آموزش آواز نیست

مدت زمان مطالعه :5 دقیقه
سطح: مبتدی| عمومی

باسلام به شما هنرآموز گرامی
در این مطلب آموزشی قصد دارم تا برای افرادی که آموزش سلفژ رو با آموزش آواز و صداسازی اشتباه میگیرن توضیحاتی داشته باشم تا برای همیشه تفاوت این دو مبحث کاملاً متفاوت از هم رو درک کنید، اگر شما هم جز کسانی هستید که درباره این دو علم سوال و یا ابهاماتی در ذهن دارید تا انتها با من باشید.

دلیل اشتباه گرفتن سلفژ با صداسازی

علم سلفژ و علم صداسازی یا آواز دو علم کاملاً جدا هستن که با داشتن اطلاعات کافی به خوبی درک میکنیم که نباید با هم اشتباه گرفته بشن و این خطا برای همیشه از ذهن ما پاک میشه.

در واقع ما نوازنده هر سازی که باشیم و یا هر فعالیتی که در دنیای موسیقی بخوایم داشته باشیم با علم سلفژ کار میکنیم و به صورت کلی الفبای موسیقی و نوازندگی و آهنگسازی و… و همینطور شاکله اصلی هر علم دیگه ای مثل کنترپوان و هارمونی و غیره با سلفژ شکل میگیره و همه افرادی که میخوان در مسیر موسیقی رشد و پیشروی داشته باشن سلفژ پیش نیاز و هم نیاز کارشون هست.

سلفژ خوانندگی

همونطور که در مطلب مخصوص به سلفژ چیست توضیح داده شد؛ یاد گرفتیم که علم سلفژ به چند قسمت اصلی تقسیم میشه که همگی باهم در ارتباط هستند  و همدیگه رو تکمیل میکنن و پایه و اساس این علم تئوری موسیقی هست که پیش نیاز ورود به دنیای سلفژ هست.

از اونجایی مه در قسمتی از سلفژ به نام کانتاتی ما فرکانس صداها و نت هارو با صدای خودمون اجرا میکنیم این شاعبه برای خیلی از هنرجویان تازه کار بوجود میاد که سلفژ و تمرین صداسازی یکی هستن!

علم صداسازی و تمرین آواز

علم صداسازی به معنای یادگیری نحوه استفاده از نواحی سه گانه صدا برای اجرای نت های مختلف و تغییر شدت صدا هست که با آگاهی از گستره ی صوتی انسان، مباحث نفس گیری و… سعی در رسیدن به بهترین خروجی و عملکرد در هنگام آواز خواندن و ادای نت ها داریم.

در طی آموزش اصول صداسازی در آواز،صدای انسان تبدیل به سازی برای اجرای دقیق و شفاف و عالی نت ها میشه و ما نحوه ایجاد، اجرا و کنترل هرچه بهتر صدا رو یاد میگیریم که علمی دقیق و مورد نیاز تمامی علاقمندان به آواز هستش. 

رابطه سلفژ و صداسازی

هر خواننده و هنرجوی آواز نیاز به این داره که سلفژ بدونه، دقیقاً مثل هر نوازنده و موزیسین دیگه ای!

در واقع یک خواننده برای اجرای نت ها به صورت کوک و درک زمان بندی ها و کنترل نوآنس ها و بسیاری جزئیات دیگه نیاز به علم سلفژ داره و در غیر اینصورت هرگز به صورت آگاهانه و حرفه ای نمیتونه اجرا و عملکرد عالی داشته باشه و با استانداردهای در سطح جهانی کار کنه و قدرتمند در این مسیر پیش بره، اما کسانیکه قصد کار کردن سلفژ و پیش رفتن در این علم رو دارن نیازی به درک اصول صداسازی و آواز ندارن!

و در آخر

هر خواننده و هر نوازنده ویولن و دیگر سازهای زهی نیاز مبرم و شدیدی به علم سلفژ برای شناخت اختلاف زیر و بمی و مباحث گام و تنالیته و فواصل و دیگر مباحث داره تا رفتاری کاملاً آگاهانه و به اصطلاح حرفه ای در زمان تمرین و اجرا داشته باشه و تنها در این صورت پیشرفت حقیقی اتفاق خواهد افتاد و هرگز در مسیر موسیقی که در هر قسمت علمی دقیق و چارچوب بندی شده براش وجود داره ممکن نیست تا بدون علم کافی و بی توجه به اصول و به صورت تصادفی عمل کنیم و نتیجه ای با رشد عالی رو شاهد باشیم، هرگز به صورت تصادفی حرفه ای نخواهیم شد.

موفق باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
به بالا بروید